Recept - Risotto med trattkantareller
Ingredienser
4 4 dl Avorioris
2 2 st schalottenlökar
2 2 dl hackade färska trattkantareller
1.5 1.5 msk (cirka) smör
1 1 dl vitt vin
8.5 8.5 dl (cirka) hönsbuljong
1 1 dl solroskärnor
1.5 1.5 dl riven västerbotten- eller brännvinsost
Salt
Rosépeppar
Gör så här
1. Koka upp vatten, buljong och vin i en kastrull, sänk sedan till lägsta värme.
2. Hacka löken och fräs den och trattkantarellerna i smör i en stor stek- eller traktörpanna.
3. Tag sedan undan hälften av trattkantarellerna till servering.
4. Tillsätt riset och låt fräsa tills riskornen blivit blanka.
5. Späd sedan med buljongen lite i taget på svag värme under ca 20-25 minuter. Rör om då och då.
6. Före servering; rör ner riven ost, solroskärnor och resten av trattkantarellerna och smaka av med salt och rosépeppar.
Jag älskar det här! Supergott!
I brist på trattkantareller blir det även supersmarrigt med shiitake svamp. Har provat portobello (någon slags skogschampingon) men det blev inte så gott, var väl svampen som var äcklig.
Åhh, det där var ju faktiskt supergott. Kanske får äta det i helgen, jag ska fråga kocken =)